neděle 6. prosince 2015

JAK NA OBOČÍ A NA MAKE-UP

Dnes opět pár faktů z knížek a co probíráme na kosmetickém kurzu, na který chodím a o kterém jsem už několikrát psala, tak třeba se dozvíte něco nového a zajímavého.

Obočí: Nevím, jak vy, ale já si nechávám obočí trhat u kosmetičky. Jsem na to totiž naprosto levá. Když jsem si ho trhala sama a kosmetička mi pak na obličeji ukázala nějaké ty linky a tak, zjistila jsem, že nejen že jsem jedno měla (o dost) kratší, než druhé, ale že se mi podařilo celé obočí si posunout "mimo ksicht", tak jsem tomu říkala. Šlo o to, že jedno mi začínalo téměř nad nosem a druhé bylo o notný kus posunutý. Prostě děs. Naštěstí už se to povedlo srovnat a já mám zase obličej na svém místě :)

Často se stává, že ženy na obočí zapomínaví a nepovažují ho za nijak důležité. To je ale velká chyba, nejen pro to, že pomůže vyniknout očím a jejich líčení, ale správným tvarem můžeme svůj obličej i doladit. Například ke kulatému obličeji není vhodné zakulacené obočí a naopak. Příliš silné obočí z nás udělá přísnou ženu a bude-li zarostlé směrem ke kořenu nosu, bude náš výraz navíc zlý.

Obočí by mělo působit přirozeně. Příliš tenké vypadá vyumělkovaně, a tím je celé líčení nepřirozené. Délku obočí určíte pomocí dvou tužek: jednu přiložíme od chřípí nosu nahoru k vnějšímu očnímu koutku a druhou k vnitřnímu.


Obočí vytrháváme pinzetou a to nejlépe na noc, po koupeli, kdy je pleť napařená. Případné zarudnutí se navíc během noci zklidní. Rozhodně si nevytrhávejte obočí před líčením.

Make-up: Na ten jsem já (pro změnu) úplně mimo. Tekutý, krémový, kam s ním, čím tam s ním, hrůza. Nejhůř jsem na tom s odstínem, ať si vyberu jakýkoliv, nepřijde mi jako ten správný. Jednou z chyb, co jsem dělala bylo, že jsem zkoušela odstín na ruce, nikdy na obličeji (o tom se dočtete i dále). Ale ani tak, nikdy mi to nepřijde přirozené. Musím na tom zapracovat.

Make-up vybírejte v tónu své pleti nebo raději o něco světlejší. V tmavších odstínech budete vypadat starší. Dále vybírejte podle toho, máte-li pleť suchou, mastnou, normální nebo citlivou. Moderní make-upy nemají za úkol jen barevně sjednotit vaši pleť, ale také ji ochránit před škodlivinami. Jsou obohaceny o mnoho složek, které pleť vyživují, hydratují a vypínají. Většina make-upů obsahuje i UVA a UVB filtry.

Vybírejte je vždy na denním světle a odstín vyzkoušejte na obličeji. Jedině tak make-up vyberete správně. Make-up tekutý je polokrycí a vypadá velmi přirozeně. Krémový je plně krycí a hodí se na zakrytí červených žilek, pigmentových skvrn a podobných nedostatků. Ale pozor! Vrásčitou pleť s rozšířenými póry může líčidlo ještě zvýraznit.


Na hřbet ruky dáme make-up, houbičkou ho nabíráme a nanášíme na obličej. Neroztíráme, spíš jen vmačkáváme. Při nanášení nechvátejte a kontrolujte rýhy okolo nosu. Make-up jemně naneste i pod oči. Horní víčka vynechte, nedržely by vám dobře oční stíny. Líčidlo naneste houbičkou rovnoměrně do ztracena na spánky směrem k vlasům, přes uši a na podbradek. Můžete ale použít i prsty.

Make-up nanášejte vždy na denní hydratační krém. Pokud se vám pleť rychle mastí, existují i přípravky, které vsakují mastnotu a vytvářejí na pokožce matový tón.

Nebojte se být krásná, Jaroslava Trpková, Ottovo nakladatelství

1 komentář:

  1. No ja som na trhanie obočia špecialista, málokedy mi napadne si ho vytrhať skôr, ako pred líčením, vtedy to totiž najviac vidím, no viem, že by sa to nemalo, lebo som potom červená.
    Bianka

    OdpovědětVymazat