pátek 29. ledna 2016

CO PLETI ŠKODÍ

Dnes opět pár faktů z knížek a co probíráme na kosmetickém kurzu, na který chodím a o kterém jsem už několikrát psala, tak třeba se dozvíte něco nového a zajímavého.

KOUŘENÍ

Nikotin, dehet a kouř zpomalují prokrvování pokožky. Následkem toho pleť působí unaveným a bezbarvým dojmem. Ztrácí lesk a získává nažloutlý odstín. kůže potřebuje kyslík, který pomáhá tvoření kolagenu a elastinu zlepšuje krevní oběh. Účinnější než okysličující kosmetické přípravky je cvičení, které tělu zabezpečí dostatečný přísun kyslíku. Raději třicet minut denně věnujte svižné chůzi, než abyste utratila tři stovky za kosmetiku, jejíž výsledek nebude na vaší pleti výrazně znát.

zdroj

ALKOHOL

Nadměrné pití alkoholu pokožku vysušuje, rozšiřuje cévy a přispívá ke vzniku kožních chorob. S každou skleničkou alkoholu vypijte jednu sklenici vody, aby nedocházelo k dehydrataci těla.

zdroj

SLUNCE
Všechny víme, jak slunění pleti škodí. Přesto se opékáme na slunci i v tom největším vedru. Proč dovolovat sluníčku, aby vám do tváře vyrylo nesmazatelné vrásky? Spálit se můžete i během chvilky, když v poledne vyběhnete ven, proto při slunném počasí vždy začínejte den tím, že se natřete krémem s ochranným filtrem.


VOLNÉ RADIKÁLY
Bojujte proti nim pomocí kapslí s vitaminem E. Kapsli obsahující tisíc miligramů vitaminu E otevřete nůžtičkami na nehty nebo propíchněte zavíracím špendlíkem. Obsah naneste přímo na pleť nebo ho předem smíchejte s trochou hydratačního krému.


NEPŘIMĚŘENÁ DIETA
Příliš drastické diety mohou ve vašem těle způsobit nedostatek živin. Tím se naruší činnost životně důležitých orgánů včetně pleti. Při nedostatku výživných látek se kůže ztenčuje, snadno se porušuje a déle se hojí. Opakovaným tloustnutím a hubnutím se kůže stává povislá a nepěkně uvolněná.

LÉKY
Některé léky na lékařský předpis mohou způsobovat přecitlivělost na světlo. Předepisuje-li vám lékař léky, obzvláště antibiotika, nezapomeňte se zeptat na vedlejší účinky. Možná vám bude doporučeno, abyste během léčby nechodila na sluníčko.

zdroj

GYMNASTIKA OBLIČEJE
Mohlo by se zdát logické, že když cvičení zpevňuje tělo, bude cvičení obličejových svalů zpevňovat obličej, ale obličejová gymnastika v podstatě urychluje tvoření vrásek. Když procvičujete sval, kůže na povrchu se svrašťuje kolmo na něj. Sval jde jedním směrem a vrásky se tvoří opačným.

VITAMIN A
Připadá vám divné, že by nadměrné užívání vitaminů mohlo mít na pleť negativní účinky? Jestliže vypijete denně množství zeleninového nebo ovocného džusu, které obsahuje víc než 350 gramů vitaminu A, vaše pleť začne šupinatět, bude se ztenčovat a získá nažloutlý nádech.

KOSTKY LEDU
Určitě jste slyšely, že si některé hvězdy prokrvovaly pokožku přikládáním kostek ledu na obličej. Nenapodobujte je, skončily byste s tvářemi plnými popraskaných vlásečnic.

Zdroj: Diane Irons, Tajemství krásy, Baronet

Žádné komentáře:

Okomentovat