čtvrtek 25. února 2016

ČERVEŇ NA TVÁŘE - VÁŠ TRVALÝ A ZDRAVĚ VYPADAJÍCÍ RUMĚNEC

Je to víc než jen barva na tváře, protože správně vybrané a nanesené "zdravíčko" může dodat vaší pokožce čerstvý a mladistvě působící nádech. Většina žen bez ohledu na věk potřebuje růž na tváře, aby osvěžila pleť, zvláště když jsou unavené nebo na ně působí počasí. A když pokožka ztrácí s přibývajícími lety pigment a růžový nádech, stává se zdravíčko nepostradatelné. Pro dokonalou úpravu stačí lehce poprášit tváře, očnice, bradu a vlasovou hranici. Červeň na tváře mění obličej ve tvář plnou vlídnosti a vitality.

  • Jaký typ si vybrat? Pudr, krém nebo gel?
Pudry z mikročástic vytvářejí nejjemnější a nejlépe kontrolovatelný barevný závoj. Jsou nejpopulárnější, protože je lze snadno nanášet, opravovat, stírat a zesilovat. Krémovité barvy ze začátku vypadají velmi svěže, ale mají sklon vsakovat se do suché pokožky. Gely jsou nejsložitější na aplikaci. Při kontaktu s pokožkou brzy schnou, takže vyžadují rychlé i zručné nanášení, aby nevytvářely ohraničené skvrny. Úspěšné jsou nové přípravky kombinující vlastnosti pudru a krému, které mají polomatné, živé a svěží barvy a dlouho vydrží na pokožce. Jsou mnohem více pigmentované než pudry, proto je jich potřeba velmi málo, takže jsou i ekonomické.

  • Kam je nanášet? Hledání vyvýšenin a prohlubní.
Nanášení růže na tvář je jemná a selektivní práce, jejímž cílem je dosáhnout podobně čerstvého vzhledu jako po rychlé procházce na zdravém vzduchu. Prohlédněte si obličej po cvičení nebo smíchu - takového vzhledu byste měla dosáhnout. Všimněte si, kde je přirozené zarůžovění nejintenzivnější. Z tohoto místa byste měla začít. Červeň na tváře bude působit mladistvěji, když ji nanesete na lícní svaly. Dále naneste barvu i na vnější stranu očnic, čímž dodáte očím vřelost, a k vlasové linii na úrovni obočí, abyste potlačila vysoké čelo a propadlé spánky. Malé množství na bradě změkčí špičatou bradu nebo ostře řezanou spodní čelist a vyrovná obličej.

  • Stínování. Je ho třeba?
Pokud máte pocit, že váš obličej nemá výrazný tvar, použijte bronzový pudr. Snadno se nanáší, nepůsobí násilně a dodá vaší pleti výrazně zdravý nádech. Začněte těsně pod lícními kostmi a pokračujte vzhůru. Troška pudru podél dolní čelisti opticky zmenší sanici nebo dvojitou bradu a velmi slabý poprašek zjemní špičku nosu. Růž na tváře naneste pouze na líce.

  • Štětec. Jak vybrat nejvhodnější?
V mnoha případech nedopadne nanášení zdravíčka dobře, protože máte nevhodný štětec. Štětečky přikládané do pouzdra s červení jsou jen plýtvání místem - jsou příliš tenké a úzké, čímž zaručují, že budete mít na obličeji proužky. Ideální štětec je silný, kulatý a tak jemný, aby se štětiny mohly ohýbat podle obrysu vašeho obličeje.

Zdroj: Atraktivní a svěží, Vicci Bentley, Knižní klub.

Žádné komentáře:

Okomentovat